מהי הדרך הנכונה לצרוך כורכום

כורכום – הצמח העתיק ממנו מפיקים התבלין הצהוב והמוכר כבר שנים נחשב בעולם כבעל סגולות רפואיות רבות, בזכות החומר הפעיל – הכורכומין.

כבר בשנת 1937 מחקרים שבדקו את השפעות הכורכום על הבריאות חשפו ממצאים מפתיעים, אך אופן צריכת החומר בקרב הנבדקים היה שונה. ברוב המחקרים הכורכומין הוזרק לתוך תאי תרבית במעבדה וזה אחרת לגמרי מאשר לצרוך אותו באכילה או שתייה. כשהעניין נבחן לעומק הובן שבדרך זו הכורכומין אינו מגיע לתא – הוא מתפרק בכבד ומופרש בהמשך על ידי הגוף בדרכים טבעיות, ללא אפקט טיפולי. על אף שהכורכום עצמו אינו בעל יכולת כניסה לתא וזקוק לנשא שיעשה זאת בשבילו, המדע הצליח לעבור. מחסום זה בדרכים יצירתיות. וכאן בעצם מתחיל תפקידה של תעשיית הפארמה והתרופות.